top of page

Esoteric Connective Tissue Therapy

Esoteric Connective Tissue Therapy (ECTT) is een zachte, non-invasieve, hands-on healing techniek. Het is een eenvoudige en zeer effectieve behandeling die rechtstreeks werkt met de energie die stroomt door het bindweefselsysteem, om het natuurlijke ritme en de balans van het hele lichaam te ondersteunen en te herstellen.

 

Esoteric Connective Tissue Therapy werkt op een diep niveau in de verschillende lichaamsstelsels zoals de organen, de spieren en de botten. Het kan het lichaam ondersteunen bij een groot scala aan energetische, psychologische en emotionele aandoeningen, alsook van de algemene aandoeningen van het bewegingsapparaat. 

 

Het bindweefsel is de zachte weefselstructuur van ons lichaam – het zit binnenin en rondom onze organen, spieren, pezen en botten en het ondersteunt en verbindt al deze structuren als één geheel. Het wordt soepeler en losser met zachte ritmische bewegingen of het kan stijf en hard worden bij teveel inspanning, harde bewegingen of emotionele spanning die te lang vastgehouden wordt.

Over de ECTT behandeling  

  • De techniek bestaat uit subtiele, linksdraaiende bewegingen die toegepast worden op verschillende delen van het lichaam.

  • De behandeling biedt de gelegenheid om diep te ontspannen en om de verbinding met de natuurlijke stroom van het bindweefsel bewust te ervaren.

  • ECCT kan de flexibiliteit van het lichaam bevorderen en een gevoel van verruiming geven.

  • Cliënten geven aan dat ze zich na een ECTT behandeling heel rustig en stil voelen van binnen en dat ze een verhoogde vitaliteit ervaren.

  • De ervaring leert dat de behandeling geschikt is voor alle leeftijden.  

 

De ECCT behandeling kan een aanvulling zijn op de reguliere medische geneeskunde.

Voor meer informatie over de ECTT: www.universalmedicinenederland.nl - esoteric-connective-tissue-therapy

bottom of page